Hot dog a la Sicília

Hot dog a la Sicília

Potrebujeme:

  • 4 ks ciabatty
  • 4 ks Sicílskej klobásy Mecom
  • 200 g strúhanej mozzarelly
  • 1 menší baklažán
  • Čerstvá bazalka
  • Soľ

Sicílske pesto:

  • 4 veľké rajčiny
  • 100 g nakladaných sušených rajčín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrnček bazalky
  • 100 g lúpaných mandlí
  • 125 ml panenského olivového oleja
  • 2 čl kaparov
  • 2 pl čiernych olív
  • Čili paprička (podľa chuti)
  • 50 g jemne nastrúhaného parmezánu

Postup:

  1. Sicílske pesto: Rajčiny zľahka prekrojíme do kríža a vložíme na pár minút do vriacej vody. Necháme vychladnúť,  olúpeme, odstránime semienka a nakrájame.  Čerstvé a sušené rajčiny, cesnak, bazalku, lúpané mandle, kapary, čierne olivy a čili papričku vložíme do mixéra a niekoľkými pulzmi rozmixujeme. Do zmesi pridáme ricottu, parmezán a a olivový olej podľa potreby a premiešame.
  2. Baklažán nakrájame na 5 mm tenké plátky, osolíme a necháme 15 – 30 minút vypotiť a usušíme papierovou utierkou. Baklažán a klobásky z oboch strán ogrilujeme.
  3. Ciabattu rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a obe strany potrieme vrstvou pesta, pridáme vrstvu grilovaného baklažánu, ešte horúcu klobásku, zasypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dozdobíme pestom a čerstvou bazalkou.

Zdroj foto: Mecom