Image

ŠPAGETY Rio Mare

Potrebné suroviny na 4 porcie:

  • Tuniak Rio Mare v olivovom oleji s talianskou chilli papričkou (4x 80 g)
  • Špagety Rummo 1 bal.
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Polosušené rajčiny 4 pol. lyžice
  • Olivový olej 4 pol. lyžice
  • Marinované artičoky 16 ks
  • Očistené grilované papriky
  • Zelené olivy 4 pol. lyžice
  • Paradajkové pesto 4 pol. lyžice
  • Paradajkové peláty (Mutti)
  • Rybí vývar 4 dcl
  • Biele víno 2 dcl
  • Maslo 4 pol. lyžice
  • Rukola 1 zväzok
  • Kapary
  • Parmezán 4 pol. lyžice
  • Kôra z jedného citrónu
  • Soľ, čierne korenie, chilli papričky na dochutenie

Postup:
1, Do vriacej osolenej vody vložíme celé balenie špagiet Rummo, ľahko premiešame, aby sa nám špagety nezlepili. Varíme max. 8 minút.
2, Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme prekrájaný cesnak, ktorý ľahko zkonfitujeme.
3, Na orestovaný cesnak postupne pridáme chilli tuniaka, zelené olivy, prekrájané grilované papriky, marinované artičoky a polosušené rajčiny.
4, Do takto pripraveného základu na špagety vložíme paradajkové pesto a peláty. Všetko dôkladne zamiešame a podlejeme bielym vínom a rybím vývarom.
5, Celý základ necháme 4 minúty prevárať. Po prevarení pridáme vopred uvarené špagety a na zjemnenie maslo.
6, Špagety dôkladne pred servírovaním premiešame v krémovú konzistenciu. Podľa chuti prisolíme alebo dochutíme drveným čiernym korením.

Servírovanie:
Krémové špagety stočíme pinzetou na plytký tanier, dozdobíme rukolou a kráľovskými kaparmi. Pred konzumáciou na špagety nastrúhame parmezán a citrónovú kôru. Prípadne pre intenzívnejšiu chuť môžeme priostriť čerstvými chilli papričkami.