DENNÍK RELAX - Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom

Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom

4 porcie, príprava 30 minút

Suroviny:
4 cca 250 g steaky z bravčového mäsa (bravčové karé)
4 PL oleja Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami
soľ
čierne korenie
300 g miešaného listového šalátu
šťava z 1 citróna
4 PL oleja Raciol s bazalkou
2 PL javorového sirupu

Postup:
Steaky osušíme a potrieme olejom Raciol s cesnakom a necháme najmenej hodinu – dve  marinovať (čím dlhšie tým lepšie).
Pred grilovaním ich dochutíme soľou a korením a grilujeme z každej strany približne 10 minút (záleží od hrúbky steaku a teploty na grile).
Z oleja s bazalkou, citrónovej šťavy a javorového sirupu pripravíme dresing a pred podávaním ním polejeme listový šalát.

Grilovaný steak podávame s listovým šalátom.