DENNÍK RELAX - Flank steak s chrenovou omáčkou

Flank steak s chrenovou omáčkou

Suroviny

  • 1 flank steak (hrúbka 5cm)
  • soľ na dochutenie
  • 3 lyžičky rozpusteného masla
  • 2 vetvičky tymianu
  • 1 lyžičky sušeného cesnaku
  • pečivo ako príloha
  • Na chrenovú omáčku:
  • 3 lyžičky majonézy
  • 1 lyžička octu
  • 3 lyžičky Znojmia Krenex
  • 1 lyžičky dijonskej horčice
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1 lyžičky čerstvého mletého korenia


Rozpustené maslo nechajte vychladnúť. Tymian otrhajte z jednej vetvičky a pridajte k maslu, prisypte cesnak a premiešajte. Steak (musí mať izbovú teplotu) polejte maslom a nechajte 5 minút marinovať.
Pripravte si chrenovú omáčku. Zmiešajte s octom a Krenexom. Pridajte zostávajúce ingrediencie na omáčku a metličkou premiešajte.
Rozpáľte gril a na rozpálenom grilovacom kameni sprudka osmažte pripravený steak zo všetkých strán ( cca 30 sekúnd z každej strany). Pridajte zvyšok masla z marinády a pečte ďalších 30 sekúnd z jednej a 30 sekúnd z druhej strany.
Steak preložte na dosku a nechajte 10 minút odpočívať, potom ho nakrájajte na plátky, posypte zvyškom tymianu a podávajte s pečivom a chrenovou omáčkou.