Image

BRUSCHETTA Rio Mare

Potrebné suroviny na 4 porcie:

  • Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením (4x 80 g)
  • Ciabatta nebo paradajková bageta
  • 8 plátkov
  • Rajčiny kríčkové (Kumato) 4 ks
  • Kríčkové rajské jablká 4 ks
  • Červená cibuľa 2 ks
  • Bazalkové pesto (Mutti)  
  • Kvety kapár 8 ks
  • Sušené rajčiny 8 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Tymian 1 stvol
  • Olivový olej 1 pol. lyžica


Postup:
1, Jednotlivé plátky bagety alebo Ciabatty pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na vopred zahriatej panvici z oboch strán dozlatista.
2, Jednotlivé rajské jablká rozrežeme na štvrtiny a odrežeme jadrovník. Potom nakrájame na menšie kocky.
3, Cesnak nakrájame spoločne so sušenými rajčinami a červenou cibuľkou najemno. Takto pripravený základ na Bruschettu orestujeme na vopred zahriatej panvici.
4, Pridáme citrónového tuniaka, nakrájané rajské jablká na kocky a kvety kapár. Celú zmes dôkladne premiešame.
5, Opečenú Ciabattu potrieme bazalkovým pestom a postupne na jednotlivé plátky vrstvíme vopred pripravenú zmes s citrónovým tuniakom.

Servírovanie:
Pred konzumáciou Bruchettu dozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.