Paradajková omáčka

Paradajková omáčka

Ingrediencie:

  • 600 g paradajok (alebo paradajkový pretlak)

  • 40 g hladkej múky

  • olej

  • 1 cibuľa

  • čierne korenie (celé)

  • 2 klinčeky

  • 1 bobkový list

  • cukor (podľa chuti)

  • soľ


Postup:

  1. Paradajky pokrájame a uvaríme do mäkka.

  2. Prepasírujeme ich cez sitko (alebo použijeme paradajkový pretlak rozriedený vodou).

  3. Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku.

  4. Zápražku zalejeme vychladnutou paradajkovou šťavou a dobre rozmiešame.

  5. Pridáme:

    • celú očistenú cibuľu

    • čierne korenie, klinčeky, bobkový list

  6. Varíme asi 20 minút.

  7. Nakoniec osolíme a osladíme podľa chuti.

Výborne sa hodí k varenému hovädziemu mäsu, knedli alebo fašírkam.

 

Zdroj foto: freepik