
Paradajková omáčka
Ingrediencie:
-
600 g paradajok (alebo paradajkový pretlak)
-
40 g hladkej múky
-
olej
-
1 cibuľa
-
čierne korenie (celé)
-
2 klinčeky
-
1 bobkový list
-
cukor (podľa chuti)
-
soľ
Postup:
-
Paradajky pokrájame a uvaríme do mäkka.
-
Prepasírujeme ich cez sitko (alebo použijeme paradajkový pretlak rozriedený vodou).
-
Z oleja a múky pripravíme bledú zápražku.
-
Zápražku zalejeme vychladnutou paradajkovou šťavou a dobre rozmiešame.
-
Pridáme:
-
celú očistenú cibuľu
-
čierne korenie, klinčeky, bobkový list
-
-
Varíme asi 20 minút.
-
Nakoniec osolíme a osladíme podľa chuti.
Výborne sa hodí k varenému hovädziemu mäsu, knedli alebo fašírkam.
Zdroj foto: freepik