Image

Sladké inšpirácie – skvelý Valentín z vašej kuchyne

Pre príjemne strávený sviatok Svätého Valentína nemusíte siahnuť hlboko do vrecka. Namiesto kupovania darčekov prekvapte svoju polovičku sladkými dobrotami, ktoré jej s láskou naservírujete. Pomôcky, ktoré potrebujete na prípravu, nájdu svoje uplatnenie po celý rok – na detskej párty, rodinnej oslave či pri akejkoľvek príležitosti, kedy chcete svojich blízkych potešiť niečím malým sladkým, čo je rýchlo hotové.

Zjete aj lyžičku!

Recept na biele čokoládové lyžičky s kakaovým krémom:

Ingrediencie (pre 2 formy = 12 lyžičiek):
100g bielej čokolády, 50g stopercentného tuku
Na kakaový krém: 30g masla, 10g cukru, 1 dl plnotučného mlieka, 10g vanilkového pudingu, 5 kvapiek mandľovej esencie, 1/2 lyžičky kakaa
Pripravte čokoládové lyžičky z bielej čokolády: čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte tuk, dôkladne premiešajte a tekutú zmes nalejte do formičiek. Nechajte stuhnúť v chladničke a potom miernym tlakom na dno formičky vyklopte. Tip: pôsobivého výsledku dosiahnete striedavým nalievaním tmavej a bielej čokolády do formičiek.
Krém: Zmiešajte v malej rajnici mlieko s pudingom a povarte, pokiaľ nezhustne. Nechajte celkom vychladnúť. Maslo vymiešajte s cukrom, primiešajte mandľovú esenciu a po malých dávkach vychladnutý puding, ktorý vyšľaháte dohladka. Potom pridajte kakao a znovu dohladka vyšľahajte. Krémom naplňte zdobičku a zdobte hlavičky lyžičiek.
Čokoládové lyžičky môžete pripraviť aj z horkej alebo mliečnej čokolády, zapráši sa po nich aj bez krému.


Ďalšie jednoduché a efektné dezerty, ktoré ľahko vyčarujete, sú panna cotta alebo „obyčajný“ puding – stačí ich štýlovo naservírovať. Zadovážte si formičky na prípravu pana cotty, či iných tvarohových dezertov alebo ovocných želé – využijete ich nielen na Valentína, ale po celý rok.) Doma pripravený puding vyvolá úplne iný dojem, keď ho namiesto klasickej misky vlejete do formičky na puding, vyklopíte a dozdobíte podľa vlastnej fantázie.

Ak máte viac času a zručností, svoju polovičku určite potešíte aj pečenými cukrovinkami. Pustite sa do pečenia koláčikov z lineckého, perníkového alebo jednoduchého sušienkového cesta – ľahko ich vykúzlite s pomocou obojstranných vykrajovačov Delícia v tvare srdca.

Skvelým tipom je aj príprava valentínskych raňajok – veselé lievance s motívmi srdiečka, hviezdičky, kvetinky a smajlíka vyčarujú úsmev na tvári každému, kto sa do nich zahryzne. Nie je vaša polovička na sladké? S tvorítkom PRESTO vytvoríte aj volské oko alebo smaženky.



Zdroj:
TESCOMA

Súťaž!
Zapojte sa do súťaže o krásnu a inšpiratívnu knihu Tajomstvo mojej kuchyne
Správne odpovedz na otázku:V ktorom roku bola založená firma Tescoma?

Správna odpoveď: 1992

Knihu vyhráva Michaela Horváthová zo Senca

Srdečne blahoželáme!