Jesenné pečené ovocie s perníkom

Jesenné pečené ovocie s perníkom


Zloženie:
    • 2 hrušky
    • 2 jablká
    • perníky – Gingerbreads dr Gerard s ovocnou náplňou
    • hrsť hrozienok
    • škorica
    • 3 lyžice hnedého cukru
    • 2 lyžičky masla

Spôsob prípravy :
1. Hrušky a jablká si očistíme a rozkrojíme na polovice. Pomocou lyžice alebo škrabky na zeleninu vydlabeme jadierka a vnútro, aby sme ich mali duté.
2. Pripravíme si misku, v ktorej zmiešame cukor a škoricu. V druhej miske si pomocou vidličky nadrobíme perník od dr Gerarda a vysypeme ho k cukru a škorici.
 3. Každé ovocie naplníme hrozienkami, cukrom so škoricou, trochou masla a drveným perníkom.
4. Plnené ovocie dáme na papierom na pečenie vystlaný plech. Ovocie pokladáme tak, aby plnka bola smerom nahor.
5. Pečieme v trúbe na horný a dolný ohrev, na 180 stupňoch od 15-20 minút.
6. Podávame horúce a môžeme ozdobiť lyžicou šľahačky.
Dobrú chuť !