Zázračná pomocníčka menom pŕhľava dvojdomá

Zázračná pomocníčka menom pŕhľava dvojdomá

 Pamätáte si na obdobie detstva, keď ste pri detskej naháňačke skončili v žihľave? Rastlina vás popŕhlila a vy ste sa hlasno rozplakali. Mnohí z nás sa zoznámili so žihľavou u starých rodičov, ktorí zelenými časťami rastliny kŕmili drobné žlté kuriatka alebo kačičky. Ak žihľavu považujete za bezcennú burinu, veľmi jej krivdíte. Pŕhľava sa vyznačuje pestrou škálou pozitívnych účinkov na celý organizmus.

  • Trojtýždňová žihľavová kúra prečistí krv a zbaví vás kožných ťažkostí

 Ekzémy, akné či iné nedokonalosti našej pleti sú znamením toho, že v našom organizme „niečo“ nepracuje správne. Naše vnútorné zdravie sa prejavuje navonok a ovplyvňuje aj krásu pokožky. Ak ste odhodlaná zbaviť sa kožných problémov, pite po dobu troch týždňov odvar z pŕhľavy. Ideálne je použiť čerstvé lístky, ktoré sú bežne dostupné od skorej jari do neskorej jesene. Ak je to pre vás problém, zakúpte si žihľavu z lekárne. Ak dodržíte pravidlo a budete čerstvý nesladený odvar piť trikrát denne po dobu 21 dní, vaše kožné problémy sa vytratia. Po dvojtýždňovom oddychu si môžete kúru naordinovať opäť.
 

  • Urýchlite rast vlasov žihľavou

Pravidelné používanie odvaru zo žihľavy podporuje rast vlasov. Okrem toho budú vlasy pevnejšie a na dotyk hebké. Ak nepomáhajú žiadne preparáty z lekárne, skúste sa zveriť do opatery matky prírody, ktorá nám ponúka zázračnú bylinu menom žihľava.
 

  • Zápcha spojená s nafúknutým bruchom dokáže poriadne potrápiť

 Ak skombinujeme nedostatok pohybu s nezdravým stravovaním výsledkom je nafúknuté brucho, ktoré vzniká v dôsledku nedostatočného vyprázdňovania. Ak chcete svojmu organizmu pomôcť a zároveň sa cítiť fit, vyskúšajte žihľavu. Odvar z pŕhľavy môžete piť po celý rok. Nezabúdajte, že po trojtýždňovej kúre je nutná prestávka v trvaní štrnástich dní.
 

  • V čase psychickej záťaže siahnite po žihľave

Žihľavu môžeme s pokojom zaradiť medzi rastliny, ktoré dokážu pomôcť pri širokom spektre zdravotných problémov. Ak prežívate obdobie vysokej psychickej záťaže, pociťujete podráždenosť a únavu, skôr ako si naordinujete produkty farmaceutického priemyslu, skúste to so žihľavou. Rovnako spoľahlivo pomáha pri chorobách dýchacieho aparátu a reume. Ženské problémy v podobe dlhej, silnej a nepravidelnej menštruácie dá do poriadku žihľava! Ak často trpíte zápalmi vaječníkov, skúste ako podpornú liečbu zvoliť odvar z pŕhľavy. Rastlina je odvážnym a spoľahlivým bojovníkom, ktorý odstráni žlčníkové a obličkové kamene.

Žihľavu nájdete takmer všade. Naučte sa na ňu pozerať s úctou, pretože v mnohých prípadoch pomohla tam, kde zlyhávala medicína. Nezabúdajte, že najúčinnejší je odvar z čerstvých jarných lístkov, ktoré dôkladne opláchneme a zalejeme vriacou vodou. Po 10 až 15 minútach precedíme a konzumujeme. Ak si neviete rady so svojimi zdravotnými problémami, zverte sa do rúk liečivej žihľavy.
 

MM