
Veľkonočná plnka s medvedím cesnakom
Ingrediencie
-
1 sendvič alebo 15 rožkov
-
10 vajec + 10 vajec uvarených natvrdo
-
½ kg údeného mäsa
-
soľ
-
mleté korenie
-
5 a viac strúčikov cesnaku (podľa chuti)
-
nasekaná petržlenová vňať
-
nasekaný medvedí cesnak
Postup
-
Údené mäso uvaríme do mäkka, nakrájame na kocky a spolu s nasekaným petržlenom, medvedím cesnakom a roztlačeným cesnakom dáme do hlbšej misy.
-
Sendvič alebo rožky nakrájame na kocky a polejeme vodou z uvareného údeného mäsa.
-
Pridáme korenie, soľ a 10 žĺtkov.
-
Na záver zľahka vmiešame sneh ušľahaný z 10 bielkov.
-
10 vajec uvaríme natvrdo, prekrojíme ich na polovice.
-
Polovicu plnky dáme do tukom vymasteného pekáča, poukladáme na ňu vajcia prekrojené na polovice, prikryjeme zvyšnou plnkou a zvoľna pečieme.
-
Veľkonočnú plnku podávame teplú aj studenú k údenej rolke s chrenom.
Zdroj foto: Freepik