Veľkonočná plnka s medvedím cesnakom

Veľkonočná plnka s medvedím cesnakom

Ingrediencie

  • 1 sendvič alebo 15 rožkov

  • 10 vajec + 10 vajec uvarených natvrdo

  • ½ kg údeného mäsa

  • soľ

  • mleté korenie

  • 5 a viac strúčikov cesnaku (podľa chuti)

  • nasekaná petržlenová vňať

  • nasekaný medvedí cesnak​

Postup

  1. Údené mäso uvaríme do mäkka, nakrájame na kocky a spolu s nasekaným petržlenom, medvedím cesnakom a roztlačeným cesnakom dáme do hlbšej misy.​

  2. Sendvič alebo rožky nakrájame na kocky a polejeme vodou z uvareného údeného mäsa.​

  3. Pridáme korenie, soľ a 10 žĺtkov.​

  4. Na záver zľahka vmiešame sneh ušľahaný z 10 bielkov.​

  5. 10 vajec uvaríme natvrdo, prekrojíme ich na polovice.​

  6. Polovicu plnky dáme do tukom vymasteného pekáča, poukladáme na ňu vajcia prekrojené na polovice, prikryjeme zvyšnou plnkou a zvoľna pečieme.​

  7. Veľkonočnú plnku podávame teplú aj studenú k údenej rolke s chrenom.

Zdroj foto: Freepik