Pesto z brokolice a medvedieho cesnaku

 

Čas prípravy: 30-45 minút

Porcie: 2

Ingrediencie:

  • 250 g brokolice (mrazenej alebo čerstvej)
  • 100 g čerstvého medvedieho cesnaku (nakrájaného na jemné prúžky)
  •  50 g mandlí
  • 60 ml olivového oleja
  •  40 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička morskej soli Kotányi
  •  0,5 lyžičky Kotányi granulovaného cesnaku
  •  240 g cestovín podľa vlastného výberu
  •  1 šalotka
  • 1 hrsť ružičiek brokolice
  • Štipka farebného korenia Kotányi mlynček
  • Štipka morskej soli Kotányi mlynček

Prípravné kroky:

1. Prvým krokom je začať s prípravou pesta. Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode. Potom opláchneme v studenej vode. Následne rozmixujeme najemno brokolicu, mandle, parmezán, medvedí cesnak, olivový olej, cesnakový prášok a štipku soli pomocou mixéra. Ak je pesto príliš husté, pridáme trochu oleja.

2. Cestoviny uvaríme al dente a scedíme. Počas varenia nadrobno nakrájame šalotku a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja. Krátko pred podávaním pridáme zvyšné ružičky brokolice. Dochutíme soľou a korením.

3. Cestoviny zmiešame s pestom na rozpálenej panvici a podávame s ružičkami brokolice. Môžeme ešte  ozdobiť parmezánom alebo čili lupienkami.