Pečený chlieb so špargľou

Čas prípravy: 20-30 minút
Porcie: 2
Ingrediencie:

•    4 plátky ražného chleba
•    4 stratené vajcia
•    1 zväzok bielej alebo fialovej špargle
•    4 polievkové lyžice crème fraîche
•    5 veľkých listov kelu
•    40 g masla
•    Štipka morskej soli Kotányi mlynček
•    Štipka farebného korenia Kotányi mlynček
•    Štipka granulového cesnaku Kotányi
•    Štipka chilli Kotányi mlynček
Prípravné kroky:
1. V prvom kroku špargľu umyjeme, ošúpeme a zbavíme končekov a uvaríme v osolenej vode so štipkou soli do mäkka.
2. Plátky chleba potrieme maslom a opečieme na panvici do chrumkava. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Teraz umyjeme listy kelu, osušíme kúskom kuchynskej rolky a otrháme alebo nakrájame na jemné kúsky. Na panvici rozpustíme maslo kým nezhnedne.
4. Vhodíme na panvicu listy kelu a dochutíme štipkou soli, korenia a cesnakového prášku.
5. Na každý chlieb natrieme lyžicu crème fraîche, navrch dáme kelový listy, položíme špargľu a stratené vajce na vrch a ochutíme malou štipkou čili vločiek.
6. Dobrú chuť !