Veľkonočný vajíčkovo-zemiakový šalát

Veľkonočný vajíčkovo-zemiakový šalát

Tento tradičný veľkonočný šalát je ideálny spôsob, ako využiť uvarené vajíčka po sviatkoch. Kombinácia zemiakov, hrášku, uhoriek a majonézy vytvára lahodný šalát, ktorý je skvelým doplnkom k veľkonočnému stolu.

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke

  • 8 vajec uvarených natvrdo

  • 1 konzerva sterilizovaného hrášku

  • niekoľko sterilizovaných uhoriek

  • 1–2 cibule

  • 1 pohár majonézy

  • soľ

  • mleté korenie​

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme, pokrájame a posolíme.

  2. Pridáme scedený hrášok, najemno pokrájanú cibuľu, uhorky a majonézu.

  3. Premiešame, dochutíme soľou a korením.

  4. V prípade potreby môžeme zriediť trochou kyslej smotany.

  5. Nakoniec opatrne vmiešame vajíčka pokrájané na kolieska.

  6. Na mise ozdobíme čerstvou alebo nakladanou zeleninou.​

Zdroj foto: Freepik