
Veľkonočný vajíčkovo-zemiakový šalát
Tento tradičný veľkonočný šalát je ideálny spôsob, ako využiť uvarené vajíčka po sviatkoch. Kombinácia zemiakov, hrášku, uhoriek a majonézy vytvára lahodný šalát, ktorý je skvelým doplnkom k veľkonočnému stolu.
Ingrediencie:
-
1 kg zemiakov uvarených v šupke
-
8 vajec uvarených natvrdo
-
1 konzerva sterilizovaného hrášku
-
niekoľko sterilizovaných uhoriek
-
1–2 cibule
-
1 pohár majonézy
-
soľ
-
mleté korenie
Postup:
-
Zemiaky ošúpeme, pokrájame a posolíme.
-
Pridáme scedený hrášok, najemno pokrájanú cibuľu, uhorky a majonézu.
-
Premiešame, dochutíme soľou a korením.
-
V prípade potreby môžeme zriediť trochou kyslej smotany.
-
Nakoniec opatrne vmiešame vajíčka pokrájané na kolieska.
-
Na mise ozdobíme čerstvou alebo nakladanou zeleninou.
Zdroj foto: Freepik