
Tymiánovo-paprikový grilovaný chlieb plnený syrom
Čas prípravy: 50-60 minút
Porcie: 6
Ingrediencie:
Cesto :
- 800 g múky
- 1 kocka droždia
- 1 čajová lyžička morskej soli (Kotányi mlynček)
- 3 čajové lyžičky Kotányi tymianu
- 5 polievkových lyžíc repkového oleja
- 500 ml vlažnej vody
- 200 g syra Gouda
- 3 čajové lyžičky paprikového prášku Kotányi
- 3 čajové lyžičky rasce Kotányi
- 3 čajové lyžičky majoránu Kotányi
- 2 lyžice morskej soli (Kotányi mlynček)
- 3 lyžičky oregana Kotányi
Prípravné kroky:
- V prvom kroku si pripravíme kysnuté cesto na chlieb. Za týmto účelom sa múka zmieša so soľou a tymiánom. Potom droždie rozdrobíme do pohára a dobre premiešame s teplou vodou. Pridáme k múke a vymiešame s repkovým olejom na cesto.
- Cesto necháme 45 minút odpočívať (objem by mal byť dvojnásobný). Počas tejto doby vyrežte Goudu na malé kocky hrubé 1 cm. Po oddychovom čase z cesta tvarujte malé guľky a vložte 1-2 kocky syra uprostred a potrite cestom.
- Guľky ukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom.
- Do stredu taniera možno umiestniť misku ako miesto na dip.
- Posypte cestové guľky korením. Potom pečieme s korenistou polevou asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180°. Guličky si môžete vychutnať s rôznymi dipmi.