
Oškvarková nátierka
Oškvarková nátierka je obľúbená slovenská klasika, ktorá sa hodí na raňajky, desiatu či ako pohostenie pre návštevu. Jej príprava je jednoduchá a výsledok poteší každého milovníka tradičných chutí.
Ingrediencie:
-
200 g oškvarkov
-
1 menšia cibuľa
-
1 PL horčice
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
mletá červená paprika
Postup:
-
Oškvarky pomelieme alebo nasekáme nadrobno.
-
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
-
V mise zmiešame oškvarky, cibuľu, horčicu a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou podľa chuti.
-
Dôkladne premiešame, aby sa chute spojili.
-
Podávame na čerstvom chlebe alebo pečive.
-
Zdroj foto: freepik