Šošovicová polievka s klobáskou

Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Potrebujeme:

  • Staroslovanská klobása Mecom
  • Šošovica
  • Mrkva
  • Petržlen s vňatkou
  • Soľ, korenie

Postupujeme:

Šošovicu namočte do vody aspoň dve hodiny vopred. Bude chutnejšia a polievka sa rýchlejšie uvarí. Ak je šošovica namočená, najskôr si nakrájame mrkvu, petržlen a klobásu, všetko dáme do hrnca s vodou, pridáme šošovicu a varíme približne hodinu. Následne ju dochutíme koreninami podľa vlastnej voľby, najlepšie sa však do nej hodí len klasická kombinácia soľ a korenie. Pre dozdobenie môžete opražiť pár krúžkov klobásky a trošku výpeku naliať do polievky. Podávať ju môžete čistú, prípadne so smotanou alebo dozdobenú petržlenovou vňaťou.


Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk