Sedliacka praženica so zemiakmi

Sedliacka praženica so zemiakmi

Suroviny:

  • 500 g zemiakov

  • 1 cibuľa

  • 4 vajcia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • masť alebo olej na smaženie

  • čerstvé bylinky (napr. pažítka alebo petržlenová vňať) na posypanie

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Vložte ich do osolenej vody a uvarte do polomäkka. Následne ich sceďte.

  2. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.

  3. Na panvici rozohrejte masť alebo olej, pridajte cibuľu a orestujte ju dozlatista.

  4. Pridajte predvarené zemiaky a smažte ich, kým nezískajú zlatistú farbu.

  5. Vajcia rozšľahajte v miske, osoľte a okoreňte podľa chuti.

  6. Rozšľahané vajcia nalejte na zemiaky s cibuľou a miešajte, kým sa vajcia neuvaria podľa vašich preferencií.

  7. Hotovú praženicu posypte nasekanými čerstvými bylinkami a podávajte teplú.

 

Zdroj foto: freepik