
Sedliacka praženica so zemiakmi
Suroviny:
-
500 g zemiakov
-
1 cibuľa
-
4 vajcia
-
soľ podľa chuti
-
mleté čierne korenie podľa chuti
-
masť alebo olej na smaženie
-
čerstvé bylinky (napr. pažítka alebo petržlenová vňať) na posypanie
Postup:
-
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Vložte ich do osolenej vody a uvarte do polomäkka. Následne ich sceďte.
-
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
-
Na panvici rozohrejte masť alebo olej, pridajte cibuľu a orestujte ju dozlatista.
-
Pridajte predvarené zemiaky a smažte ich, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Vajcia rozšľahajte v miske, osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Rozšľahané vajcia nalejte na zemiaky s cibuľou a miešajte, kým sa vajcia neuvaria podľa vašich preferencií.
-
Hotovú praženicu posypte nasekanými čerstvými bylinkami a podávajte teplú.
Zdroj foto: freepik