Rukolový šalát s medvedím cesnakom

Rukolový šalát s medvedím cesnakom

Tento šalát je bohatý na vitamíny a antioxidanty, ideálny ako ľahký obed alebo večera. Medvedí cesnak dodáva jedlu charakteristickú chuť a je považovaný za silný jarný životabudič.​

Suroviny:

  • veľká hrsť rukoly

  • hrsť medvedieho cesnaku

  • 5 sušených paradajok

  • 100 g srvátkového syra (napr. Pilos, Ricotta)

  • 1 šalotka

  • citrónová šťava

  • 2 lyžice oleja z vlašských orechov

  • soľ, korenie​

Postup:

  1. Rukolu a medvedí cesnak dôkladne umyte.

  2. Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky.

  3. Šalotku nakrájajte nadrobno.

  4. Všetky ingrediencie vložte do misy.

  5. Pridajte srvátkový syr, citrónovú šťavu, olej z vlašských orechov, soľ a korenie.

  6. Dôkladne premiešajte a podávajte.​