
Rukolový šalát s medvedím cesnakom
Tento šalát je bohatý na vitamíny a antioxidanty, ideálny ako ľahký obed alebo večera. Medvedí cesnak dodáva jedlu charakteristickú chuť a je považovaný za silný jarný životabudič.
Suroviny:
-
veľká hrsť rukoly
-
hrsť medvedieho cesnaku
-
5 sušených paradajok
-
100 g srvátkového syra (napr. Pilos, Ricotta)
-
1 šalotka
-
citrónová šťava
-
2 lyžice oleja z vlašských orechov
-
soľ, korenie
Postup:
-
Rukolu a medvedí cesnak dôkladne umyte.
-
Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky.
-
Šalotku nakrájajte nadrobno.
-
Všetky ingrediencie vložte do misy.
-
Pridajte srvátkový syr, citrónovú šťavu, olej z vlašských orechov, soľ a korenie.
-
Dôkladne premiešajte a podávajte.