
Pizzové čipsy
Ingrediencie:
-
1 balenie tortillových plátkov (alebo tortillových chlebov)
-
2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky alebo kečupu
-
100 g nastrúhaného syra (napr. mozzarella, eidam)
-
50 g nakrájanej šunky alebo salámy (voliteľné)
-
1 čajová lyžička sušeného oregana
-
1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku (voliteľné)
-
Soľ a čierne korenie podľa chuti
-
Olivový olej na potretie
Postup:
-
Rúru si predhrej na 180 °C.
-
Tortillové pláty rozrež na trojuholníky (podobne ako pizzu).
-
Každý trojuholník potri paradajkovou omáčkou alebo kečupom.
-
Posyp nastrúhaným syrom, šunkou alebo salámou, oregano a cesnakovým práškom.
-
Dochut soľou a čiernym korením.
-
Trojuholníky poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne ich pokvapkaj olivovým olejom.
-
Peč v predhriatej rúre asi 8–10 minút, kým syr nebude rozpustený a čipsy pekne chrumkavé.
-
Nechaj trochu vychladnúť a podávaj ako skvelú zdravšiu alternatívu ku klasickým čipsom.
TIP
Pizzové čipsy môžeš podávať s obľúbeným dipom – napríklad s kyslou smotanou alebo s jogurtovým dipom s bylinkami.
Zdroj foto: freepik