Pizzové čipsy

Pizzové čipsy

Ingrediencie:

  • 1 balenie tortillových plátkov (alebo tortillových chlebov)

  • 2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky alebo kečupu

  • 100 g nastrúhaného syra (napr. mozzarella, eidam)

  • 50 g nakrájanej šunky alebo salámy (voliteľné)

  • 1 čajová lyžička sušeného oregana

  • 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku (voliteľné)

  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

  • Olivový olej na potretie

Postup:

  1. Rúru si predhrej na 180 °C.

  2. Tortillové pláty rozrež na trojuholníky (podobne ako pizzu).

  3. Každý trojuholník potri paradajkovou omáčkou alebo kečupom.

  4. Posyp nastrúhaným syrom, šunkou alebo salámou, oregano a cesnakovým práškom.

  5. Dochut soľou a čiernym korením.

  6. Trojuholníky poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne ich pokvapkaj olivovým olejom.

  7. Peč v predhriatej rúre asi 8–10 minút, kým syr nebude rozpustený a čipsy pekne chrumkavé.

  8. Nechaj trochu vychladnúť a podávaj ako skvelú zdravšiu alternatívu ku klasickým čipsom.

TIP
Pizzové čipsy môžeš podávať s obľúbeným dipom – napríklad s kyslou smotanou alebo s jogurtovým dipom s bylinkami.

Zdroj foto: freepik