Omáčka Bolognese

Omáčka Bolognese

Ingrediencie:

  • 1 lyžica olivového oleja

  • 1 cibuľa (najemno pokrájaná)

  • 2 strúčiky cesnaku (roztreté)

  • 1 väčšia mrkva (pokrájaná)

  • 350 g chudého mletého hovädzieho mäsa

  • 400 g konzervovaných pokrájaných paradajok

  • 2 lyžičky oregana

  • 1,25 dl červeného vína

  • 2 lyžice paradajkového pretlaku

  • Soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

  1. Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej. Na ňom osmažíme najemno pokrájanú cibuľu asi 3 minúty, kým nezmäkne.

  2. Pridáme roztretý cesnak a pokrájanú mrkvu, smažíme ďalšie 3 až 4 minúty, kým ingrediencie nezačnú hnednúť.

  3. Pridáme mleté hovädzie mäso a na prudkom plameni ho smažíme ďalšie 3 minúty, až kým nezhnedne.

  4. Prilejeme červené víno a chvíľu povaríme, aby sa alkohol vyparil.

  5. Vmiešame konzervované paradajky, paradajkový pretlak a oregano, uvedieme do varu.

  6. Znížime plameň a dusíme približne 45 minút, kým sa všetky chute spoja a omáčka zhustne.

  7. Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti.

Podávanie:
Toto ragú sa výborne hodí k cestovinám, ryži alebo k čerstvému chlebu.

Zdroj foto: freepik