
Omáčka Bolognese
Ingrediencie:
-
1 lyžica olivového oleja
-
1 cibuľa (najemno pokrájaná)
-
2 strúčiky cesnaku (roztreté)
-
1 väčšia mrkva (pokrájaná)
-
350 g chudého mletého hovädzieho mäsa
-
400 g konzervovaných pokrájaných paradajok
-
2 lyžičky oregana
-
1,25 dl červeného vína
-
2 lyžice paradajkového pretlaku
-
Soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
Postup:
-
Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej. Na ňom osmažíme najemno pokrájanú cibuľu asi 3 minúty, kým nezmäkne.
-
Pridáme roztretý cesnak a pokrájanú mrkvu, smažíme ďalšie 3 až 4 minúty, kým ingrediencie nezačnú hnednúť.
-
Pridáme mleté hovädzie mäso a na prudkom plameni ho smažíme ďalšie 3 minúty, až kým nezhnedne.
-
Prilejeme červené víno a chvíľu povaríme, aby sa alkohol vyparil.
-
Vmiešame konzervované paradajky, paradajkový pretlak a oregano, uvedieme do varu.
-
Znížime plameň a dusíme približne 45 minút, kým sa všetky chute spoja a omáčka zhustne.
-
Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podávanie:
Toto ragú sa výborne hodí k cestovinám, ryži alebo k čerstvému chlebu.
Zdroj foto: freepik