Nátierka z kuracieho mäsa

Nátierka z kuracieho mäsa

Tento recept je ideálny na využitie zvyškov kuracieho mäsa z polievky alebo pečenia. Príprava je rýchla a jednoduchá, a výsledkom je chutná nátierka vhodná na raňajky, desiatu či večeru.​

Ingrediencie:

  • 2 kuracie prsné rezne

  • 4 polievkové lyžice masla

  • 1 polievková lyžica plnotučnej horčice

  • soľ a mleté korenie podľa chuti​

Postup:

  1. Kuracie prsia opečieme na panvici s trochou oleja, kým nie sú dôkladne prepečené.

  2. V miske zmiešame zmäknuté maslo s horčicou, pridáme vychladnuté kuracie mäso pokrájané na kocky, soľ a korenie.

  3. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.

  4. Podľa chuti môžeme pridať nasekané bylinky, ako je petržlenová vňať alebo pažítka.

  5. Nátierku podávame na kolieskach celozrnnej bagety, ozdobenú plátkami papriky, paradajky alebo uhorky.​

Tipy:

  • Ak máte radi pikantné, môžete pridať nadrobno nakrájanú chilli papričku alebo trochu chilli korenia.

  • Nátierka je skvelá aj na jednohubky či obložené chlebíky.

  • Ak nemáte po ruke kuracie prsia, môžete použiť aj iné zvyšky mäsa, napríklad z pečeného kuraťa.​

Zdroj foto: freepik