
Nátierka z kuracieho mäsa
Tento recept je ideálny na využitie zvyškov kuracieho mäsa z polievky alebo pečenia. Príprava je rýchla a jednoduchá, a výsledkom je chutná nátierka vhodná na raňajky, desiatu či večeru.
Ingrediencie:
-
2 kuracie prsné rezne
-
4 polievkové lyžice masla
-
1 polievková lyžica plnotučnej horčice
-
soľ a mleté korenie podľa chuti
Postup:
-
Kuracie prsia opečieme na panvici s trochou oleja, kým nie sú dôkladne prepečené.
-
V miske zmiešame zmäknuté maslo s horčicou, pridáme vychladnuté kuracie mäso pokrájané na kocky, soľ a korenie.
-
Všetko rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.
-
Podľa chuti môžeme pridať nasekané bylinky, ako je petržlenová vňať alebo pažítka.
-
Nátierku podávame na kolieskach celozrnnej bagety, ozdobenú plátkami papriky, paradajky alebo uhorky.
Tipy:
-
Ak máte radi pikantné, môžete pridať nadrobno nakrájanú chilli papričku alebo trochu chilli korenia.
-
Nátierka je skvelá aj na jednohubky či obložené chlebíky.
-
Ak nemáte po ruke kuracie prsia, môžete použiť aj iné zvyšky mäsa, napríklad z pečeného kuraťa.
Zdroj foto: freepik