Medveď Focaccia

Medveď Focaccia

 ČO POTREBUJETE:

 

  • 5 g čerstvého droždia
  • 75 ml vlažnej vody
  • 1 štipka cukru
  • 125 g múky (typ 550)
  • 3 lyžice olivového oleje
  • 2 štipky soli
  • 2 paradajky
  • 1 hrsť bazalkových listov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • sol´ a korenie na dochutenie
  • Forma na pečenie v tvare zlatých medveďov

POSTUP:

V miske zmiešajte droždie s vlažnou vodou a štipkou cukru, kým sa nerozpustí. Pridajte múku a prikryté cesto nechajte 10 minút odpočívať.

Potom pridajte olivový olej a soľ a všetko spracujte rukami do hladka. Cesto prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.

Predhrejte rúru na 220 °C na hornom a dolnom ohreve. Formu potrite tenkou vrstvou olivového oleja a posypte trochou morskej soli. Cesto opäť dobre vypracujte, vložte ho do formy a dobre ho pritlačte. Cesto nechajte ešte 10 minút kysnúť. Potom prstami urobte do cesta malé priehlbiny, povrch pokvapkajte olivovým olejom a posypte morskou soľou. Formu vložte do rúry a medvedíka focacciu pečte 25 minút.

Medzitým umyte paradajky, rozštvrťte ich, odstráňte stopky a zvyšok nakrájajte na malé kúsky. Bazalku umyte, osušte a nahrubo nastrúhajte. Olúpte strúčik cesnaku a rozdrvte ho najemno. Všetko zmiešajte s parmezánom a 2 lyžicami olivového oleja v miske a dochuťte soľou a korením.

Ešte teplé medvede focaccia vyberte z formy a podávajte s paradajkami.