Morčacie steaky s vajíčkom

Morčacie steaky s vajíčkom

Potrebujeme:

  • 4 morčacie rezne z pŕs
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • 4 plátky parmskej šunky
  • 100 g cherry paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 lyžica octu
  • 2 vajíčka

Postup:

  1. Morčacie prsia nakrájame na štyri hrubšie steaky, prekryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Mäso ochutíme morskou soľou a čiernym mletým korením. Na veľkej rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme morčacie steaky do zlatohneda. Potom ich otočíme na druhú stranu a na panvicu pridáme plátky sušenej šunky, aby sa opiekla. Opečenú šunku potom položíme na opečené morčacie prsia.
  2. Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a pridáme restovať na panvicu k mäsu. Po chvíli pridáme najemno nasekaný cesnak a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme špenát. Ochutíme čiernym mletým korením a krátko orestujeme, aby špenát trochu zmäkol. Odstavíme z ohňa a necháme na panvici dôjsť. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Na tanier naložíme orestovaný špenát so cherry paradajkami. Na zeleninu položíme steak z morčacích pŕs so sušenou šunkou. Na vrch naservírujeme volské oko alebo pošírované vajíčko.
  4. Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo bagetkou.

Zdroj foto: Freepik