
Morčacie steaky s vajíčkom
Potrebujeme:
- 4 morčacie rezne z pŕs
- morská soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- 4 plátky parmskej šunky
- 100 g cherry paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla
- 125 g čerstvého baby špenátu
- šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžica octu
- 2 vajíčka
Postup:
- Morčacie prsia nakrájame na štyri hrubšie steaky, prekryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Mäso ochutíme morskou soľou a čiernym mletým korením. Na veľkej rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme morčacie steaky do zlatohneda. Potom ich otočíme na druhú stranu a na panvicu pridáme plátky sušenej šunky, aby sa opiekla. Opečenú šunku potom položíme na opečené morčacie prsia.
- Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a pridáme restovať na panvicu k mäsu. Po chvíli pridáme najemno nasekaný cesnak a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme špenát. Ochutíme čiernym mletým korením a krátko orestujeme, aby špenát trochu zmäkol. Odstavíme z ohňa a necháme na panvici dôjsť. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Na tanier naložíme orestovaný špenát so cherry paradajkami. Na zeleninu položíme steak z morčacích pŕs so sušenou šunkou. Na vrch naservírujeme volské oko alebo pošírované vajíčko.
- Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo bagetkou.
Zdroj foto: Freepik