
Gnocchi s prosciuttom
Potrebujeme:
- 100 g syra Grana Padano
- 300 g zemiakových gnocchi
- morská soľ
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lahôdkové cibuľky
- 100 g Prosciutto Crudo
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 50 ml suchého bieleho vína Pinot Grigio
- čierne korenie
- 150 ml teplého vývaru
Postup:
- Vo vriacej osolenej vode uvaríme gnocchi, kým nevyplávajú na povrch (asi 1 minútu). Potom ich scedíme.
- Strúčiky cesnaku očistíme a nasekáme nadrobno. Bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame tiež nadrobno. Prosciutto nakrájame na pásiky.
- Na veľkú rozohriatu panvicu dáme nakrájané prosciutto spolu s nasekaným cesnakom a lahôdkovou cibuľkou. Pridáme asi 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu masla. Krátko spolu orestujeme. Potom prilejeme 50 ml bieleho vína a alkohol necháme odpariť. Ochutíme mletým čiernym korením a trochou soli. Keď sa víno odparí, pridáme teplý vývar a nastrúhaný syr Grana Padano. Za občasného miešania krátko povaríme, kým sa syr Grana Padano rozpustí a omáčku zahustí.
- Do omáčky pridáme uvarené gnocchi a zamiešame. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť a hrsť nasekanej zelenej vňate lahôdkovej cibuľky. Zľahka premiešame.
Zdroj foto: Freepik