
Balkánsky hot dog so zaúdenou klobásou
Potrebujeme:
- 4 ks bagetiek
- 4 ks Zaúdenej klobásy Mecom
- 200 g balkánskeho syru
- 2-3 veľké rajčiny
- 1 uhorka
- 1 žltá paprika
- 2 stredne veľké šalotky
- 2 pl čiernych olív
Medovo-kôprový dressing:
- ½ hrnčeka dijonskej horčice
- 2 pl kôpru
- 1 čl vinného octu
- 1 čl medu
- 100 ml olivového oleja
Postup:
- Dijonskú horčicu zmiešame s nadrobno nasekaným kôprom, pridáme vinný ocot a med a dobre premiešame. Do zmesi postupne zašľaháme olivový olej podľa potreby. Pripravený dressing necháme chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili.
- Rajčiny, uhorku, papriku, šalotky a olivy si nakrájame na malé kocky, vložíme do misy, zalejeme pripraveným dressingom a dobre premiešame.
- Bagetku rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a naplníme pripraveným šalátom. Zaúdenú klobásu z oboch strán ogrilujeme, vložíme do pripravenej bagetky, posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.
Zdroj foto: Mecom