Balkánsky hot dog so zaúdenou klobásou

Balkánsky hot dog so zaúdenou klobásou

Potrebujeme:

  • 4 ks bagetiek
  • 4 ks Zaúdenej klobásy Mecom
  • 200 g balkánskeho syru
  • 2-3 veľké rajčiny
  • 1 uhorka
  • 1 žltá paprika
  • 2 stredne veľké šalotky
  • 2 pl čiernych olív

Medovo-kôprový dressing:

  • ½ hrnčeka dijonskej horčice
  • 2 pl kôpru
  • 1 čl vinného octu
  • 1 čl medu
  • 100 ml olivového oleja

Postup:

  1. Dijonskú horčicu zmiešame s nadrobno nasekaným kôprom, pridáme vinný ocot a med a dobre premiešame. Do zmesi postupne zašľaháme olivový olej podľa potreby. Pripravený dressing necháme chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili.
  2. Rajčiny, uhorku, papriku, šalotky a olivy si nakrájame na malé kocky, vložíme do misy,  zalejeme pripraveným dressingom a dobre premiešame.
  3. Bagetku rozrežeme a zvnútra ogrilujeme a naplníme pripraveným šalátom. Zaúdenú klobásu z oboch strán ogrilujeme, vložíme do pripravenej bagetky, posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.

Zdroj foto: Mecom