
Morčacie prsia zapekané so zemiakmi
Ingrediencie:
-
4 morčacie rezne
-
4 stredne veľké zemiaky
-
1 cibuľa
-
2 strúčky cesnaku
-
Soľ, vegeta, mleté korenie
-
Maslo
-
250 ml sladkej smotany
Postup:
-
Morčacie rezne jemne naklepeme a ochutíme soľou, vegetou a mletým korením.
-
Na panvici rozpálime maslo a osmahneme rezne z oboch strán do zlatista. Potom ich preložíme do zapekacej misy.
-
Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na mäso.
-
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme a pridáme na zemiaky.
-
Všetko zalejeme sladkou smotanou a jemne osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
Zapekaciu misu vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 50 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú a pokrm nezíska zlatistú farbu.
Podávame teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.
Zdroj foto: freepik