Morčacie prsia zapekané so zemiakmi

Morčacie prsia zapekané so zemiakmi

Ingrediencie:

  • 4 morčacie rezne

  • 4 stredne veľké zemiaky

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčky cesnaku

  • Soľ, vegeta, mleté korenie

  • Maslo

  • 250 ml sladkej smotany

Postup:

  1. Morčacie rezne jemne naklepeme a ochutíme soľou, vegetou a mletým korením.

  2. Na panvici rozpálime maslo a osmahneme rezne z oboch strán do zlatista. Potom ich preložíme do zapekacej misy.

  3. Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na mäso.

  4. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme a pridáme na zemiaky.

  5. Všetko zalejeme sladkou smotanou a jemne osolíme a okoreníme podľa chuti.

  6. Zapekaciu misu vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 50 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú a pokrm nezíska zlatistú farbu.
     

Podávame teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom.

Zdroj foto: freepik