Malinový džem s čokoládou

Malinový džem s čokoládou

Doba prípravy: asi 35 minút. Vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml

Prísady:

  • 100 g horkej čokolády
  • 1 kg malín
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
  • 350 g cukru

Príprava:

  1. Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

Zdroj foto: Dr.Oetker