Broskyňové čatní s feniklom a tymianom

Broskyňové čatní s feniklom a tymianom

Doba prípravy: asi 40 minút. Vystačí na: asi 6 pohárov à 350 ml

Prísady:

  • 700 g broskýň (očistených a nakrájaných na kocky)
  • 300 g feniklu (očisteného a nakrájaného na malé kúsky)
  • 300 g stonkového zeleru (očisteného a nakrájaného na malé kúsky)
  • 200 g šalotky (očistenej a nakrájanej na kocky)
  • Nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
  • 300 ml jablkového octu
  • 2 zarovnané PL čerstvého tymianu
  • 4 zarovnané KL soli
  • 2 zarovnané KL čili korenia
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Príprava:

  1. Broskyne, fenikel, zeler a šalotku vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Zdroj foto: Dr.Oetker