Rezne s lečom a syrom

Rezne s lečom a syrom

Ingrediencie:

  • 600 g bravčového mäsa (napr. karé alebo stehno)

  • 500 g zemiakov

  • 100 g oleja

  • 100 g tvrdého syra

  • 1 malá konzerva leča

  • mleté čierne korenie

  • mletá červená paprika

  • soľ

  • vegeta


Postup:

  1. Bravčové mäso nakrájame na menšie rezne, jemne ich naklepeme, osolíme a ochutíme čiernym korením, vegetou a paprikou.

  2. Na panvici ich krátko opečieme z oboch strán na rozohriatom oleji.

  3. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, potom ich olúpeme a nakrájame na kolieska.

  4. Do pekáča vrstvíme striedavo zemiaky, opečené rezne a opäť zemiaky.

  5. Na vrch nalejeme lečo a olej, v ktorom sa pieklo mäso.

  6. Pečieme v rúre pri 180–200 °C približne 25 – 30 minút.

  7. 5 minút pred dopečením posypeme vrch nastrúhaným syrom a necháme zapiecť do zlatista.

 

Zdroj foto: freepik