
Rezne s lečom a syrom
Ingrediencie:
-
600 g bravčového mäsa (napr. karé alebo stehno)
-
500 g zemiakov
-
100 g oleja
-
100 g tvrdého syra
-
1 malá konzerva leča
-
mleté čierne korenie
-
mletá červená paprika
-
soľ
-
vegeta
Postup:
-
Bravčové mäso nakrájame na menšie rezne, jemne ich naklepeme, osolíme a ochutíme čiernym korením, vegetou a paprikou.
-
Na panvici ich krátko opečieme z oboch strán na rozohriatom oleji.
-
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, potom ich olúpeme a nakrájame na kolieska.
-
Do pekáča vrstvíme striedavo zemiaky, opečené rezne a opäť zemiaky.
-
Na vrch nalejeme lečo a olej, v ktorom sa pieklo mäso.
-
Pečieme v rúre pri 180–200 °C približne 25 – 30 minút.
-
5 minút pred dopečením posypeme vrch nastrúhaným syrom a necháme zapiecť do zlatista.
Zdroj foto: freepik