Krvavnice s plneným zemiakom a restovanou zeleninou

Krvavnice s plneným zemiakom a restovanou zeleninou

 Potrebujeme

  • 4 ks    krvavníc
  • 2cl    slnečnicového oleja
  • 2 ks    väčších zemiakov
  • 3 dcl     creme fraiche/kyslá smotana
  • 100 g jarnej cibule
  • 50 g     Oravskej slaniny Mecom
  • soľ, čierne korenie   
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g    fazule
  • 50 g    červenej cibule
  • 50 g    šampiňónov
  • 50 g    Oravskej slaniny Mecom
  • 50 g    kalerábu
  • soľ, čierne korenie


Postupujeme

Zemiaky umyjeme a po dĺžke narežeme šupku dookola. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov a dáme ich piecť do mäkka. Necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme na polovicu na mieste, kde sme si narezali šupku.
Lyžicou vydlabeme zemiaky tak, aby šupka zostala neporušená. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, opečenú Oravskú slaninu, creme fraiche, osolíme a okoreníme. Hmotu dobre premiešame a naplníme do vydlabaných zemiakov. Zemiaky zapečieme cca 8 minút v rúre.
Na panvici opečieme Oravskú slaninu, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, fazuľu a kaleráb. Osolíme a okoreníme.
Krvavnice na miernom ohni opečieme na panvici.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.