
Tekvicové rizoto s kuracím mäsom
Tekvicové rizoto s kuracím mäsom je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú chutné, zdravé a zároveň sýte jedlo. Spojenie jemnej krémovej tekvice, šťavnatého kuracieho mäsa a aromatickej ryže vytvára dokonalú kombináciu chutí, ktorá zahreje v každom ročnom období. Vyskúšajte náš jednoduchý recept na tekvicové rizoto a potešte seba aj celú rodinu týmto výnimočným jesenným pokrmom.
Ingrediencie:
- hrnček ryže, môže byť aj celozrnná
- malú tekvicu hokaido
- cibuľu
- cesnak
- olivový olej
- korenie
- soľ
- petržlenovú vňať
- kuracie alebo morčacie prsia
- maslo
- parmezán
- kurkuma
- čili korenie (nemusí byť)
Postup:
- Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve vody.
- Tekvicu očistíme od jadierok, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
- Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme orestovať cesnak, tekvicu, soľ, korenie a uvaríme do mäkka.
- Následne tekvicu roztlačíme na kašu a pridáme ryžu.
- Dobre premiešame, aby sa ingredienciie dobre spojili.
- Môžeme pridať aj kurkumu a čili korenie podľa chuti.
- Po vypnutí sporáka primiešame do rizota lyžicu studeného masla a nastrúhaný parmezán.
- Mäso pokrájané na kúsky osmahneme na oleji, posolíme apokoreníme.
- Na tanier servírujeme kopčeky rizota s opečenými kúskami mäsa a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Zdroj foto: Freepik