Tekvicové rizoto s kuracím mäsom

Tekvicové rizoto s kuracím mäsom

Tekvicové rizoto s kuracím mäsom je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú chutné, zdravé a zároveň sýte jedlo. Spojenie jemnej krémovej tekvice, šťavnatého kuracieho mäsa a aromatickej ryže vytvára dokonalú kombináciu chutí, ktorá zahreje v každom ročnom období. Vyskúšajte náš jednoduchý recept na tekvicové rizoto a potešte seba aj celú rodinu týmto výnimočným jesenným pokrmom.

Ingrediencie:

  • hrnček ryže, môže byť aj celozrnná
  • malú tekvicu hokaido
  • cibuľu
  • cesnak
  • olivový olej
  • korenie
  • soľ
  • petržlenovú vňať
  • kuracie alebo morčacie prsia
  • maslo
  • parmezán
  • kurkuma
  • čili korenie (nemusí byť)

Postup:

  1. Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve vody.
  2. Tekvicu očistíme od jadierok, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
  3. Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme orestovať cesnak, tekvicu, soľ, korenie a uvaríme do mäkka.
  4. Následne tekvicu roztlačíme na kašu a pridáme ryžu.
  5. Dobre premiešame, aby sa ingredienciie dobre spojili.
  6. Môžeme pridať aj kurkumu a čili korenie podľa chuti.
  7. Po vypnutí sporáka primiešame do rizota lyžicu studeného masla a nastrúhaný parmezán.
  8. Mäso pokrájané na kúsky osmahneme na oleji, posolíme apokoreníme.
  9. Na tanier servírujeme kopčeky rizota s opečenými kúskami mäsa a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Zdroj foto: Freepik