Fazuľová polievka na smotane a s údeným mäsom

Fazuľová polievka na smotane a s údeným mäsom

Ingrediencie:

  • suchá (čerstvá) fazuľa

  • 3 ks údených rebierok

  • 2 kyslé smotany

  • 1 šľahačková smotana

  • mleté čierne korenie

  • mletá červená paprika

  • soľ

  • bobkový list

  • 4 zemiaky

  • 2 lyžice hladkej múky​

Postup:

  1. Večer fazuľu namočíme do vody.

  2. Ráno vodu zlejeme, nalejeme novú a fazuľu dáme variť do polovice naplneného hrnca.

  3. Pridáme údené rebierka, štipku mletého čierneho korenia, malú lyžičku mletej papriky, bobkový list a soľ podľa chuti.

  4. Varíme, kým fazuľa nie je takmer mäkká.

  5. Rebierka vyberieme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

  6. Keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáme smotany dobre vymiešané s hladkou múkou.

  7. Necháme prevrieť približne 5 minút.

Zdroj foto: freepik