
Fazuľová polievka na smotane a s údeným mäsom
Ingrediencie:
-
suchá (čerstvá) fazuľa
-
3 ks údených rebierok
-
2 kyslé smotany
-
1 šľahačková smotana
-
mleté čierne korenie
-
mletá červená paprika
-
soľ
-
bobkový list
-
4 zemiaky
-
2 lyžice hladkej múky
Postup:
-
Večer fazuľu namočíme do vody.
-
Ráno vodu zlejeme, nalejeme novú a fazuľu dáme variť do polovice naplneného hrnca.
-
Pridáme údené rebierka, štipku mletého čierneho korenia, malú lyžičku mletej papriky, bobkový list a soľ podľa chuti.
-
Varíme, kým fazuľa nie je takmer mäkká.
-
Rebierka vyberieme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
-
Keď sú zemiaky takmer uvarené, pridáme smotany dobre vymiešané s hladkou múkou.
-
Necháme prevrieť približne 5 minút.
Zdroj foto: freepik