Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách

Falošná hovädzia sviečková z pleca na hubách

Prísady:

  •     1 kg nepravá hovädzia sviečková z pleca
  •     1 ks cibuľa
  •     200 g prerastená slaninka
  •     2 PL horčice
  •     1 kg čerstvé alebo mrazené huby /dubáky, šampiňóny/
  •     2 PL masti /alebo oleja/
  •     1 čl soľ
  •     1 čl čierne mleté korenie
  •     1 kg falošná hovädzia sviečková z pleca
  •     50 g slanina
  •     400 g cuketa
  •     2 strúčiky cesnaku
  •     100 g strúhaný syr / parmezán, eidam/
  •     1 PL zmes sušených byliniek
  •     150 ml smotana na varenie
  •     soľ
  •     čierne mleté korenie
  •     olivový olej

Postup:

  1. Z mäsa narežeme rezne, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a potrieme horčicou.
  2. Nakrájame si nadrobno cibuľu a slaninku.
  3. Na panvicu dáme bravčovú masť, mäso prudko opečieme z obidvoch strán a vyberieme ho na tanier.
  4. Do tlakového hrnca si prelejeme výpek, na ňom opečieme slaninku, pridáme cibuľu a neskôr huby a osolíme.
  5. Vložíme mäso,dusíme cca 25 minút. Potom mäso opäť vyberieme a šťavu zahustíme trochou hladkej múky.
  6. Mäso vrátime do hrnca a podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.

Zdroj: masodomov.sk