Classic burger s chilli omáčkou

Suroviny na burger:
Penam Hamburger žemle classic
500g mletého hovädzieho mäsa
1 vajce
1 lyžička dijonskej horčice   
1 PL kečupu
2 šalotky
1 strúčik cesnaku
100g syra čedar
listový šalát

čerstvo mletá morská soľ
čierne mleté korenie

Suroviny na chilli omáčku:
1 paradajka
1 PL kečupu
1 PL sweet chilli omáčky


Postup – burger:
Očistené šalotky nakrájame nadrobno, cesnak nastrúhame a spoločne mierne opražíme na rozpálenom oleji. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie podľa chuti.
Vytvarujeme 4 burgre, ktoré opražíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 - 8 minút, nakoniec dáme syr.
Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel dáme pripravenú chilli omáčku, opražené mäso, dozdobíme listovým šalátom podľa výberu, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a servírujeme.


Postup – chilli omáčka:
Umytú paradajku nakrájame na malé kocky, pridáme kečup, sweet chilli omáčku a premiešame.