Classic burger s chilli omáčkou

Classic burger s chilli omáčkou

Suroviny na burger:

  • Penam Hamburger žemle classic
  • 500g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1 lyžička dijonskej horčice   
  • 1 PL kečupu
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100g syra čedar
  • listový šalát
  • čerstvo mletá morská soľ
  • čierne mleté korenie

Suroviny na chilli omáčku:

  • 1 paradajka
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL sweet chilli omáčky


Postup – burger:

  1. Očistené šalotky nakrájame nadrobno, cesnak nastrúhame a spoločne mierne opražíme na rozpálenom oleji. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie podľa chuti.
  2. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré opražíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 - 8 minút, nakoniec dáme syr.
  3. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel dáme pripravenú chilli omáčku, opražené mäso, dozdobíme listovým šalátom podľa výberu, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a servírujeme.


Postup – chilli omáčka:

Umytú paradajku nakrájame na malé kocky, pridáme kečup, sweet chilli omáčku a premiešame.

Zdroj foto: Penam