Cestoviny s krevetami

Cestoviny s krevetami

Suroviny na 4 porcie:

  • 500 g  cestovín
  • 3 PL ochuteného repkového oleja (paradajky, cesnak, bazalka)
  • 400 g kreviet
  • 1 čili paprička
  • soľ
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu, uvarené a scedené polejeme 1 PL oleja.
  2. Na panvicu dáme zvyšný olej, pridáme nasekanú čili papričku a pridáme krevety. Jemne ich osolíme a za stáleho miešania opečieme, kým úplne nezružovejú. Krevety nakoniec zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Do panvice pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame. Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom.

Zdroj foto: Palma