
Burrito (fotopostup)
Potrebujeme:
-
pšeničné tortilly
-
120 g hovädzieho alebo kuracieho mäsa
-
25 g cibule
-
25 g čerstvej papriky
-
25 g šampiňónov
-
80 g uvarenej fazule
-
100 g uvarenej ryže
-
30 g salsy pico de gallo (paradajka, cibuľa, koriander, chile verde, citrónová šťava, soľ)
-
30 g guacamole
-
1 PL worchestrovej omáčky
-
1 PL polievkového korenia Maggi
-
2 PL oleja
-
soľ
Postup:
-
Na panvici zohrejeme olej a pridáme mäso.
-
Keď je mäso takmer hotové, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a šampiňóny.
-
Dochutíme soľou, worchestrovou omáčkou a polievkovým korením Maggi.
-
Na druhej panvici zohrejeme pšeničnú tortillu približne 5 sekúnd z každej strany, aby bola jemná a ľahko tvarovateľná.
-
Na zohriatu tortillu najskôr pridáme fazuľu a ryžu.
-
Potom ju naplníme pripravenou mäsovou zmesou so zeleninou a šampiňónmi.
-
Na záver pridáme salsu pico de gallo a guacamole.
-
Tortillu zavinieme tak, že preložíme jej koniec, aby náplň nevytiekla.
-
Hotové burrito krátko opečieme z každej strany na panvici, aby sme ho „zapečatili“.
Zdroj foto: freepik