Burrito (fotopostup)

Burrito (fotopostup)

Potrebujeme:

  • pšeničné tortilly

  • 120 g hovädzieho alebo kuracieho mäsa

  • 25 g cibule

  • 25 g čerstvej papriky

  • 25 g šampiňónov

  • 80 g uvarenej fazule

  • 100 g uvarenej ryže

  • 30 g salsy pico de gallo (paradajka, cibuľa, koriander, chile verde, citrónová šťava, soľ)

  • 30 g guacamole

  • 1 PL worchestrovej omáčky

  • 1 PL polievkového korenia Maggi

  • 2 PL oleja

  • soľ

Postup:

  1. Na panvici zohrejeme olej a pridáme mäso.

  2. Keď je mäso takmer hotové, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a šampiňóny.

  3. Dochutíme soľou, worchestrovou omáčkou a polievkovým korením Maggi.

  4. Na druhej panvici zohrejeme pšeničnú tortillu približne 5 sekúnd z každej strany, aby bola jemná a ľahko tvarovateľná.

  5. Na zohriatu tortillu najskôr pridáme fazuľu a ryžu.

  6. Potom ju naplníme pripravenou mäsovou zmesou so zeleninou a šampiňónmi.

  7. Na záver pridáme salsu pico de gallo a guacamole.

  8. Tortillu zavinieme tak, že preložíme jej koniec, aby náplň nevytiekla.

  9. Hotové burrito krátko opečieme z každej strany na panvici, aby sme ho „zapečatili“.
     

Zdroj foto: freepik