Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom

Suroviny na 4 porcie:

  • 4 bravčové kotlety
  • 150 ml ochuteného repkového oleja s bazalkou
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 g menších zemiakov
  • 2 zväzky reďkovky
  • 2 PL kyslej smotany
  • 2 jarné cibuľky
  •  čerstvá pažítka
  •  

Postup:
Z oleja, cesnaku, soli a korenia urobíme marinádu. Mäso naložíme do marinády a necháme odležať aspoň hodinu alebo cez noc. 
Zemiaky nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim na štvrtinky nakrájané reďkovky, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nasekanú pažítku, kôpor, soľ, čierne mleté korenie a smotanu. Zemiaky opatrne premiešame a necháme chvíľu odležať.
Kotlety opečieme na panvici z každej strany a dáme ich dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Podľa hrúbky kotliet ich pečieme približne 5 - 10 minút.
Kotlety podávame so zemiakovým šalátom, ozdobené čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou.



Recepty a foto: Palma

V receptoch sme použili ochutené repkové oleje:

Raciol s bazalkou, Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami – sú výberové repkové oleje špičkovej kvality ochutené bylinkami. Raciol s podmanivou chuťou bazalky je ideálny na dochutenie šalátov, ale tiež na prípravu pesta či tradičných talianskych omáčok na cestoviny. Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami s vôňou a chuťou Stredomoria dodá jedinečnú chuť mäsu   a cestovinám.
Orientačná cena: 1,79 € / 250 ml