Bravčová kotleta so zemiakovým šalátom
Suroviny na 4 porcie:
- 4 bravčové kotlety
 - 150 ml ochuteného repkového oleja s bazalkou
 - soľ
 - čierne mleté korenie
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 600 g menších zemiakov
 - 2 zväzky reďkovky
 - 2 PL kyslej smotany
 - 2 jarné cibuľky
 - čerstvá pažítka
 
Postup:
- Z oleja, cesnaku, soli a korenia urobíme marinádu. Mäso naložíme do marinády a necháme odležať aspoň hodinu alebo cez noc.
 - Zemiaky nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim na štvrtinky nakrájané reďkovky, nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, nasekanú pažítku, kôpor, soľ, čierne mleté korenie a smotanu. Zemiaky opatrne premiešame a necháme chvíľu odležať.
 - Kotlety opečieme na panvici z každej strany a dáme ich dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Podľa hrúbky kotliet ich pečieme približne 5 - 10 minút.
 - Kotlety podávame so zemiakovým šalátom, ozdobené čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou.
 
Zdroj foto: Palma