Bezlepkové božie milosti

Bezlepkové božie milosti

asi 50 porcie
Tradičné fašiangové a veľkonočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku a je vhodné aj pre bezlepkovú diétu.

Zloženie
Na cesto

  • 250 g bezlepková múka
  • 1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • 250 g maslo zmäknuté
  • 250 g tvaroh polotučný

Na obalenie

  • 100 g cukor práškový
  • 2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme

  • 2 ks plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • ostrôžka
  • Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • Vanilkový cukor Dr. Oetker

Príprava:
Celkovo: 35 min
Príprava: 15 min
Doba pečenia: 20 min

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát, ktorý ostrôžkou nakrájame na 50 rovnakých štvorcov.  Prenesieme ich na plechy a uprostred ostrôžkou 2× narežeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C

2. Po upečení ešte horúce pečivo obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
 

Zdroj: Dr. Oetker

Zdroj foto: Dr. Oetker