
BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii
Potrebujeme:
- 10ks kačacie prsia(cca 200g/porcia)
- Údená soľ
- Mleté čierne korenie
- Cesnak
Pyré:
- 1kg bataty(sladké zemiaky)
- 150g maslo
- 10g čerstvý tymián
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Zelenina:
- 400g mrkva červená
- 400g mrkva žltá
- 200g zeler
- 70g maslo
- 10g čerstvá šalvia
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Spôsob prípravy:
- Kačacie prsia si osolíme a okoreníme, narežeme kožu potrieme s podrveným cesnakom.
- Opečieme na rozpálenom grile alebo grilovacej panvici sprudka zo strany kože asi 3-4 minúty a z druhej strany dopekáme už pomalšie pri nižšej teplote, aby nám prsia zostali šťavnaté a vo vnútri jemne ružové.
- Ošúpané bataty si uvaríme v ochutenej vode so soľou, korením a vetvičkou tymiánu,
- Uvaríme do mäkka.Scedíme a vymixujeme pomocou tyčového mixéra do hladkej konzistencie a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pridáme maslo na zjemnenie.
- Mrkvu a zeler si ošúpeme.Nakrájame na tenké plátky pomocou škrabky na zeleninu
- Prudko opečieme na rozohriatom masle, pridáme čerstvú šalviu, ktorú len zľahka prehrejeme,dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Zdroj: Peter Dudáš
Zdroj foto: Freepik