BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii

BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii

Potrebujeme:

  • 10ks kačacie prsia(cca 200g/porcia)
  • Údená soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Cesnak

Pyré:

  • 1kg bataty(sladké zemiaky)
  • 150g maslo
  • 10g čerstvý tymián
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Zelenina:

  • 400g mrkva červená
  • 400g mrkva žltá
  • 200g zeler
  • 70g maslo
  • 10g čerstvá šalvia
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Spôsob prípravy:
 

  • Kačacie prsia si osolíme a okoreníme, narežeme kožu  potrieme s podrveným cesnakom.
  • Opečieme na rozpálenom grile alebo grilovacej panvici sprudka zo strany kože asi 3-4 minúty a z druhej strany dopekáme už pomalšie pri nižšej teplote, aby nám prsia zostali šťavnaté a vo vnútri jemne ružové.
  • Ošúpané bataty si uvaríme v ochutenej vode so soľou, korením a vetvičkou tymiánu,
  • Uvaríme do mäkka.Scedíme a vymixujeme pomocou tyčového mixéra do hladkej konzistencie a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pridáme maslo na zjemnenie.
  • Mrkvu a zeler si ošúpeme.Nakrájame na tenké plátky pomocou škrabky na zeleninu
  • Prudko opečieme na rozohriatom masle, pridáme čerstvú šalviu, ktorú len zľahka prehrejeme,dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Zdroj: Peter Dudáš 

Zdroj foto: Freepik