Cuketové recepty - 4 tipy na ľahké a rýchle letné jedlá

Cuketové recepty - 4 tipy na ľahké a rýchle letné jedlá

Cuketa má v kuchyni mnohostranné využitie - dusenie, smaženie, pečenie, varenie, zaváranie.

  • Základný recept

Na olivovom oleji podusíme cuketu nakrájajú na malé kocky, baklažán, cibuľku, papriku a paradajky a všetko ochutíme roztlačeným cesnakom a soľou.
  • Cuketové placky

Cuketu nastrúhame najemno, pridáme vajíčko, majoránku, roztlačený cesnak, soľ, mleté korenie, hladkú múku. Vzniknuté redšie cesto naberačkou dávame na rozpálený olej a formujeme placky, ktoré opečieme z oboch strán.
  • Pečená cuketa plnená mletým mäsom

Cuketu pozdĺžne rozrežeme, vyberieme jadro a naplníme mäsovou plnkou. Mäsovú plnku urobíme z pomletého bravčového mäsa (alebo pomletého vareného hovädzieho z polievky), ktoré zmiešame s vajíčkom, korením, majoránkou, soľou, sekanou petržlenovou vňaťou, roztlačeným cesnakom a ovsennými vločkami (vločky namočíme v mlieku). Dáme zapiecť do rúry.
  • Cuketový koláč

3 vajcia vyšľaháme s 3 lyžicami oleja a 200 g cukru. Pridáme 350 g nahrubo nastrúhanej cukety, 300 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor a 1 prášok do pečiva. Navrch naukladáme ovocie a posypeme posýpkou z masla, cukru a hrubej múky.

Zdroj foto: Freepik