Torta kráľa zvierat

Torta kráľa zvierat

Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 45 minút

Prísady:

Na cesto:
150 g mäkkého masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
5 žĺtkov
100 g rozpustenej čokolády na varenie
5 bielkov
90 g hladkej múky
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
100 g mletých orechov

Na náplň:
1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker
250 ml mlieka
300 g mäkkého masla
3 zarovnané PL práškového cukru
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Na ozdobenie:
½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
cukrárske vrecko s hviezdičkovou trubičkou
štetec


Príprava:

1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.

Elektrická rúra:          180 °C          
Teplovzdušná rúra:           160 °C          
Plynová rúra:                         stupeň 2-3      

Doba pečenia: asi 45 minút

2. Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼  náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.

3. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.