DENNÍK RELAX - Perníkové tiramisu

Perníkové tiramisu

aké jednoduché, také lahodné

ľahká príprava
Doba prípravy:
asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)
Vystačí na: asi 4 porcie

Na cesto:
250 g hladkej múky do perníka Dr.Oetker
140 g cukru
1 PL kakaa
1 PL medu
25 g zmäknutého masla
2 vajcia

Na krém:
1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
300 ml studeného mlieka

Na poliatie a posypanie:
1 KL instantnej kávy
100 ml vody
1 zarovnaná KL mletej škorice

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
formičky na vykrajovanie
elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme na hladké cesto. Pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary. Zvyšok cesta po povykrajovaní pridáme k druhej polovici. Túto časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm, ale nevykrajujeme. Povykrajované tvary prenesieme na prvý plech a vyvaľkané cesto prenesieme na druhý plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech)

2. Perníčky a plát necháme vychladnúť. Plát po vychladnutí rozdrvíme pomocou váľka.

3. Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do pohárov vrstvíme vždy 2 PL z rozdrveného plátu, ktoré prelejeme kávou a 2 PL krému.

4. Povrch poprášime škoricou a prikrášlime perníčkom. Dezert odložíme do chladničky stuhnúť.