Kvetinová Pavlova

Kvetinová Pavlova

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba sušenia: asi 20 + 40 minút (1 plech)
Vystačí na: asi 15 kusov
 
Na bezé:
4 bielky
220 g práškového cukru
2 PL octu
2 KL Solamylu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
 
Na ozdobenie:
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
250 g ovocia (maliny, čučoriedky, jahody, černice)
 
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
2 cukrárske vrecká so zrezanou trubičkou



1. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, ocot, Solamyl a krátko zašľaháme. Hmotu rozdelíme na polovice a každú zafarbíme. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Cukrárske vrecká naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme kvietky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 140 °C
Teplovzdušná rúra: 120 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba sušenia: asi 20 minút (1 plech)

2. Potom znížime teplotu a sušíme ďalej.

Elektrická rúra: 70 °C
Teplovzdušná rúra: 50 °C
Plynová rúra: stupeň 1          
Doba sušenia: asi 40 minút (1 plech)

3. Kvietky necháme vychladnúť.
4. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na kvietky a prikrášlime ovocím.
 

Čo je Pavlova? Ľahký snehový múčnik so šľahačkou a ovocím, pripravuje sa z bielkov, cukru, škrobu a octu. Múčnik je pomenovaný po ruskej primabaleríne Anne Pavlovej.