Súťažte s nami! - dennikrelax.sk

Gaštanová roláda

Potrebujeme:

6 vajec
120 g práškového cukru
120 g hladkej múky

2 PL kakaového prášku

Na plnku:

250g mrazené gaštanové pyré
1 šľahačková smotana

Postup:

Bielky vyšľaháme na hustý sneh, pridáme cukor a postupne zašľahávame po jednom žĺtka. Nakoniec vmiešame múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Upečenú roládu zvinieme spolu s papierom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier a natrieme plnkou. Zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky.

Plnka:

Mrazené pyré necháme rozmraziť. Šľahačku vyšľaháme a postupne do nej zašľahávame gaštanové pyré.

Tip: Podávame s kopčekom šľahačky.


Autor fotografie:www.pixabay.com