Bábovka s rebarborou

Bábovka s rebarborou

Vystačí na: asi 16 porcií
Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 60 minút

Prísady:
Na cesto:
500 g rebarbory
250 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
5 vajec
380 g hladkej múky
4 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
štipka soli
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

Príprava:
1.    Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 
Elektrická rúra:        170 °C
Teplovzdušná rúra:        150 °C
Plynová rúra:        stupeň 3
Doba pečenia:         asi 60 minút
2.    Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
3.    Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.

Tip: Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.