Image

Plnené paradajky Rio mare

Potrebné suroviny na 4 porcie:

  • Tuniak Rio Mare v olivovom oleji (4x 80 g)
  • Varená Basmati ryža 4 hrsti (160 g)
  • Šalotka 2 ks
  • Olúpané mäsité paradajky 4 ks  
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Sterilizované čierne fazule 4 pol. lyžice
  • Sterilizovaný cícer 4 pol. lyžice
  • Sterilizované biele fazule 4 pol. lyžice
  • Lúpané sójové bôby (Edamame) 4 pol. lyžice
  • Píniové orechy 2 pol. lyžice
  • Strúhaný parmezán 4 pol. lyžice
  • Kôra z jedného citrónu
  • Najemno nakrájaný listový petržlen 4 pol. lyžice
  • Olivový olej 4 pol. lyžice
  • Soľ, čierne korenie na dochutenie

Postup:
1, Olúpané rajské jablká najprv vydlabeme a vložíme do pekáča na pečenie. Rajské jablká zvnútra osolíme a okoreníme.
2, Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cesnak spoločne s tuniakom v olivovom oleji.
3, Do takto pripraveného základu postupne pridávame odkvapkané biele a čierne fazule, sójové bôby, cícer, píniové orechy a vopred uvarenú Basmati ryžu.
4, Pripravenú náplň dôkladne premiešame, osolíme a ochutíme drveným čiernym korením, prevoniame nastrúhanou kôrou z citrónu a zastrúhame parmezánom.
5, Zmes postupne plníme do vopred pripravených rajských jabĺk.
6, Naplnené rajské jablká vložíme do vopred zahriatej trúby. Pečieme 5 minút pri 160°C.

Servírovanie:
Gratinované rajské jablká pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a pre intenzívnejšiu arómu nastrúhame čerstvú citrónovú kôru.