
Zemiakové rezance s pestom z medvedieho cesnaku
Čas prípravy: 60-65 minút
Porcie: 4
Ingrediencie:
Na pesto:
- 80 g nasekaných pistácií
- 100 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 150 ml olivového oleja
- 30 g strúhaného syra pecorino
- 3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- 0,5 lyžičky chilli vločiek Kotányi
- 1 štipka morskej soli (mlynček Kotányi)
- 1 štipka čierneho korenia (mlynček Kotányi)
Na zemiakové rezance:
- 500 g zemiakov
- 250 g hladkej pšeničnej múky
- 30 g masla
- 1 bio vajce
- 1 štipka himalájskej soli (mlynček Kotányi)
- 1 štipka celého čierneho korenia Kotányi
Prípravné kroky:
- Uvaríme zemiaky. Potom ich ošúpeme a roztlačíme paličkou na jemné pyré. Maslo by malo byť na prípravu mäkké, preto ho vyberte chladničky v správnom čase.
- Zemiakovú kašu teraz poriadne zmiešame s múkou, trochou soli, jedným vajcom a mäkkým maslom na vytvorenie cesta. Potom rukami vytvarujeme z cesta cestoviny. Teraz hrniec s osolenou vodou privedieme do varu a na miernom ohni v ňom uvaríme cestoviny asi 10 minút.
- Medzitým môžeme pripraviť pesto. Na tento účel si nasekané pistácie krátko opečieme na panvici na strednom ohni. Potom necháme vychladnúť. Teraz umyjeme čerstvý medvedí cesnak, nahrubo nasekáme a zmiešame s olivovým olejom v mixéri.
- Teraz pridáme olúpané pistácie a strúhaný syr pecorino a ďalej miešame. Dochutíme soľou, korením, čili vločkami a šťavou z čerstvého citróna.
- Opäť dobre premiešame a necháme trochu vylúhovať. Po uplynutí času varenia scedíme zemiakové rezance cez sito.
- Doladíme štipkou soli a korenia. Zemiakové rezance podávame s čerstvým pestom z medvedieho cesnaku.
Zdroj foto: Freepik