Vegetariánske soté

Vegetariánske soté

Ingrediencie:

  • 4 lyžice olivového oleja

  • 1 kg zemiakov

  • 1 stredne veľkú tekvicu

  • 2 červené papriky

  • 2 zelené papriky

  • 1 cibuľu

  • 5 strúčikov cesnaku

  • 3 paradajky

  • petržlenovú vňať

  • tymián, mleté korenie, soľ​

Postup:

  1. Očistené zemiaky a tekvicu zbavenú jadierok nakrájame na kocky.

  2. Pekáč vymastíme polovicou oleja, rúru vyhrejeme asi na 200 °C a dáme piecť zemiaky s tekvicou asi na 30 minút.

  3. Pridáme zvyšok oleja, papriky prekrojené na polovice, pokrájanú cibuľu a cesnak a opäť dáme zapiecť asi na 20 minút.

  4. Nakoniec pridáme paradajky pokrájané na osminky a ešte raz dáme piecť na 30 minút.

  5. Hotové jedlo ochutíme soľou, mletým čiernym korením, tymiánom a petržlenovou vňaťou.​

Podávame s čerstvým pečivom.

Zdroj foto: freepik