
Vegetariánske soté
Ingrediencie:
-
4 lyžice olivového oleja
-
1 kg zemiakov
-
1 stredne veľkú tekvicu
-
2 červené papriky
-
2 zelené papriky
-
1 cibuľu
-
5 strúčikov cesnaku
-
3 paradajky
-
petržlenovú vňať
-
tymián, mleté korenie, soľ
Postup:
-
Očistené zemiaky a tekvicu zbavenú jadierok nakrájame na kocky.
-
Pekáč vymastíme polovicou oleja, rúru vyhrejeme asi na 200 °C a dáme piecť zemiaky s tekvicou asi na 30 minút.
-
Pridáme zvyšok oleja, papriky prekrojené na polovice, pokrájanú cibuľu a cesnak a opäť dáme zapiecť asi na 20 minút.
-
Nakoniec pridáme paradajky pokrájané na osminky a ešte raz dáme piecť na 30 minút.
-
Hotové jedlo ochutíme soľou, mletým čiernym korením, tymiánom a petržlenovou vňaťou.
Podávame s čerstvým pečivom.
Zdroj foto: freepik