
Paradajkovo-salámové rizoto s chilli
Potrebujeme:
- 320 g ryže arborio
- 1ks cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 250 ml bieleho vína
- 1 l vývaru
- 200 g Bajkal salámy Premium od Mecomu
- olivový olej
- maslo
- 300 g drvených paradajok
- chili
- soľ, korenie
Postup:
- Nakrájame si nadrobno cibuľku a cesnak, orestujeme ich na olivovom oleji.
- Pridáme ryžu, dobre opečieme a zalejeme bielym vínom (0,5 kg ryže – 0,5 l bieleho vína).
- Víno necháme odpariť a za stáleho miešania pridávame vývar a drvené paradajky, až kým ryža nie je uvarená do polomäkka (na skus).
- Rizoto na záver zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a čerstvým chili.
- Podávame so strúhaným parmezánom a opečenými krúžkami salámy.