Cviklový šalát

Cviklový šalát

Suroviny:

•    6 ks červenej repy
•    4 hrste špenátu
•    2 na kolieska nakrájané rajčiny
•    2 avokáda nakrájané na menšie kúsky
•    ½ nadrobno nakrájanej cibule
•    100 g feta syra
•    soľ
•    čierne korenie
•    ½ šálky balzamikového octu
•    ½ šálky olivového oleja
•    1 PL dijónskej horčice
Postup:
Najprv očistite cviklu, nakrájajte ju na kolieska a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte ju olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Do misky dajte špenátové lístky, kúsky paradajok, avokáda a cibuľky. Pridajte červenú repu a rozdrobený feta syr. Na záver ochuťte dressingom z balzamikového octu, ½ šálky olivového oleja a dijónskej horčice.